SAGAN OM ECOLASTING…

 …startades under 2017 i Uddevalla med en vision att skapa unika kläder och accessoarer på ett schysst sätt. Därför väljer vi leverantörer av våra produkter med stor noggrannhet och som är så snälla mot miljön som möjligt. Trycken som finns på våra produkter är helt och hållet vår design om inget annat anges. Fortsätt scrolla för att läsa mer om oss!

EGENDESIGNADE TRYCK

Vi gillar djur och ordvitsar. Så därför valde vi att kombinera dessa saker. Trycken är helt och hållet och designade av oss, från idé till färdigt tryck. Illustratör, tecknare, kladdare eller vad man vill kalla det heter Madelen och är en av grundarna till Ecolasting. Hon tecknar helst med fineliners och är en fena på att måla små och många detaljer. 

HÅLLBARA PRODUKTER 

Våra kläder och accessoarer är gjorda i 100% ekologisk bomull, odlad i Indien. Under tillverkningsprocessen har man använt grön energi i form av vindkraft och solenergi och skeppar produkterna mellan fabrikerna. När man odlar ekologisk bomull ersätter man bland annat syntetiska bekämpningsmedel med naturliga. Vår leverantör är certifierade enligt GOTS, vilket är en certifiering som inte bara ställer krav på materialet, utan alla processer inom tillverkning av kläderna. Ni kan läsa mer om detta hos vår leverantör Teemill.  

MILJÖARBETE

Vi tror att alla kan göra något för att vara snällare mot miljön. Vi har gjort en rad miljövänligare val som inte bara handlar om produkter vi säljer. Vi skickar våra produkter med DHL miljöfrakt, där en viss del av kostnaden för frakten går till att byta från fossilt bränsle till förnybart. Vill du läsa mer om detta, tryck här.
Vi är även sparsamma med att skicka dokument så som fakturor och följesedlar med papper utan väljer att istället skicka det mesta digital (om du som kund önskar att få t.ex. din faktura som papper så ordnar vi självklart det).

 

ECOLASTING SWEDEN HANDELSBOLAG

Företagsadress:
Lästmakaregatan 2A
45141 Uddevalla

Ecolasting Sweden Handelsbolag
Organisationsnummer:
969783-8481